Chile: Statlig bruk av “homse”-skjellsord

I Chile har man laget en kampanje for å få menn til å slutte å slå kona. Trikset: de sier at hvis du er så lite mann at du slår kona, da er du virkelig en «maricón». Meningene er delte om det er brukbart å ta et (skjells)ord som vanligvis brukes om homofile og bruke det på voldsmenn. Betyr det at man sier at det å slå kona er enda verre enn å være homoseksuell, eller betyr det at man tømmer skjellsordet for innhold.

En ekstra twist er det at TV-personligheten Jordi Castell, som selv er homofil, som er mannen i reklamen. Min konklusjon: jeg vet ikke helt. Men siden homoorganisasjonene i Chile ser ut til å synes det er greit, ser ikke jeg noen stor grunn til å bli fornærmet… (Queerty)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s