Uganda: Seksuelle overgrep mot menn

LGBT Asylum News bringer nytt fra Chris Dolan, som tidligere har vært med på å lage filmen «Gender Against Men», som blant annet omhandler seksuelle overgrep mot menn i Afrika. Han sier for eksempel at «I arbeidet mitt i Uganda var voldtekt av menn et konstant tema, men det var nærmest som en urban legende som hadde tatt opp stor plass i folks bevissthet, men likevel var det i sterk grad under radaren til hjelpeorganisasjoner og den offentlige samtalen. Han nevner også at den eneste gruppa som ikke likte filmen, var kvinner som arbeidet med kjønnstematikk, som var redd for at oppmerksomheten skulle ta ressurser vekk fra arbeid med kvinner… (Dette minner litt om da en kvinnelig professor i Bergen fikk seg til å si at hvis tabuet rundt kvinnelige overgripere skal brytes, må det gjøres «på en måte som ikke skygger for at omfanget av mannlige overgrep er av en størrelsesorden som gjør omfanget av kvinnelige overgrep bagatellmessig i sammenligning». Altså: det har ikke med kvinner som ofre å gjøre, så det bør bagatelliseres.)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s