USA: Heterofile prøver flere typer sex

Jeg har diskutert homosak en del gjennom årene. I nesten alle slike diskusjoner – ihvertfall på nett – møter jeg folk som tror at homoseksualitet er identisk med analsex. Deres argumenter mot homofili handler først og fremst om hvor ekkelt de synes det er med analsex. Det enkle faktum at homoseksualitet også finnes i former som ikke har med analsex å gjøre, og at heteroseksualitet kan ha med analsex å gjøre, er visst helt ukjent for disse.

I en stor «national sex survey», publisert i Journal of Sexual Medicine, ser man at «klassisk» vaginal sex er mindre og mindre enerådende. For eksempel har halvparten av alle kvinner i alderen 25-29 gitt en mann oralsex den siste måneden, mens tallene for menn som gir oralsex til en kvinne er liknende. Blant kvinner i alderen 20-24 har 40 prosent prøvd analsex, mens cirka 7 prosent har gjort det den siste måneden.

Jepp, dette blir i overkant mye detaljer om heterofiles seksualliv (for heterofile utgjør jo bortimot 90 prosent av folka i denne undersøkelsen), men poenget er altså bare å minne om at seksuallivet til folk er ganske variert. Skal man bruke sexvaner som kriterier for hvilke menneskerettigheter folk skal ha, er det flere enn homofile som kommer dårlig ut… (Slate)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s