Uganda: flere aviser trykker homofobe artikler

Utviklingen i Uganda går videre i raskt tempo. På den positive siden har en dommer i Uganda forbudt Rolling Stone å trykke flere navn på homofile fram til en høring 23. november. Dommerens ord er:

Before His Lordship Justice V.F Musoke Kibuka in the presence of Ms. Sengendo Rose, Counsel for the applicant at the high court of Uganda.

The Court issued an interim order restraining the respondents, their servants and agents, from any further publication in the publication called ROLLING STONE or any other publications by the respondents, their agents or servants, the identities by name or pictures or any relevant implication of the person or person perceived by the respondents to be gay, lesbian or homosexual in general.

The Interim Order is to remain in place till the hearing and disposal of Misc Cause No. 163 of 2010.

(Box Turtle Bulletin)

På den annen side fortsetter andre ugandiske aviser å trykke homofobe saker. Sunday Onion trykte i forgårs artikkelen «Fr. Tony has turned me into his sodomy toy», mens Red Pepper har artikkelen «Media Advisory: Serial Lesbo On the Run». Det alvorlige i dette er naturligvis ikke bare konsekvensene for de som omtales, men det hatfylte klimaet som slik journalistikk fører til. (Box Turtle Bulletin)

Og for å lese en grundig gjennomgang av hva Rolling Stone trykket i sin utgave nå på søndag, se saken Ugandan Tabloid Resumes Anti-Gay Vigilante Campaign hos Box Turtle Bulletin. CNN intervjuer en av dem som ble angrepet etter den første utgava av avisa: Stosh Mugisha. Hun har måttet gå i dekning etter at folk begynte å kaste stein på boligen hennes da navnet og adressen kom på trykk i avisa. Og GayUganda skriver mer om konsekvensene av å bli outet i Uganda.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s