USA: Mellomvalget 2010

Valget i USA i går er interessant også fra homoperspektiv. Det dårlige valget (som var ventet) for demokratene betyr at det blir vanskeligere å få fjernet «Don’t Ask, Don’t tell» (DADT)-lovgivningen, skjønt det at demokratene beholdt flertallet i senatet gjør at demokratene har litt mer å forhandle med. (VG) I Iowa var det en kampanje for å få fjernet tre delstatshøyesterettsdommere som gjorde ekteskap lov for homofile. Kampanjen lykkes – det ble flertall for å fjerne dem. (Advocate. I New York fikk Carl Paladinos valgkamp et skudd for baugen da han kom med noen klønete utsagn om homofile, og han tapte (om enn neppe bare derfor). Box Turtle Bulletin har en hel artikkel om hvor mange tap homorettighetsmotstanderne har fått.

Oppdatering: The Iowa Independent har en artikkel om konsekvensene av det som skjedde i Iowa, med stor sannsynlighet for nye framstøt for å gjeninnføre diskriminering av homofile når det gjelder ekteskap. Samtidig leser jeg i 365gay at republikanernes framgang i delstatsvalgene kan føre til vansker for homoekteskap i flere delstater. I New Hampshire har republikanerne fått så store flertall i både representanthuset og senatet at de kan overstyre (den demokratiske) guvernørens veto, og dermed avskaffe homoekteskap.

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

4 svar til USA: Mellomvalget 2010

  1. Tilbaketråkk: USA: Obama vil fortsatt fjerne DADT | Homonytt fra hele verden

  2. Tilbaketråkk: USA: Hawaii får sannsynligvis partnerskapslov | Homonytt fra hele verden

  3. Tilbaketråkk: USA: Maryland kan få felles ekteskapslov | Homonytt fra hele verden

  4. Tilbaketråkk: USA: DADT avskaffet | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s