Gibraltar: Fjernes lavalderdiskriminering?

Gibraltar er et delvis selvstyrt område under den britiske kronen. De har fortsatt lovforbud mot analsex (men kun for heterofile) og har høyere seksuell lavalder for homosex enn for annen sex. Gibraltars Høyesterett vurderer nå å gå over til en felles lavalder for alle – i motsatt fall kan den britiske regjeringen overstyre. Gibraltars regjering argumenterer med at det å «utvide utvalget av seksuelle praksiser som kan utføres av unge mennesker putter enda mer press på dem om å være seksuelt aktive». Det er et snodig argument – heterofile ungdommer vil neppe føle noe stort økt press om å ha sex dersom de også får lov å ha homosex. Det er homofile ungdommer som rammes av at de har høyere seksuell lavalder enn andre. (Pink News, via Advocate)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Gibraltar: Fjernes lavalderdiskriminering?

  1. Tilbaketråkk: Gibraltar: Lik lavalder for alle | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s