USA: Mer om Don’t Ask, Don’t Tell

Det er stadige nyheter om Don’t Ask, Don’t Tell (DADT) fra USA.

Høyesterett har avslått begjæringen om å nekte forsvaret å diskriminere homofile mens DADT-rettssaken snegler seg videre i rettssystemet. DADT er i øyeblikket kjent grunnlovsstridig i en rettsinstans. Den rettsinstansen nektet å utsette virkningen av denne kjennelsen til ankeprosessen var ferdig, men Obamaadministrasjonen fikk medhold i en høyere rettsinstans, og nå altså i Høyesterett, i at loven fortsatt gjelder mens ankene behandles. Det er imidlertid ikke mulig å lese noe ut fra Høyesteretts avgjørelse om hvordan de vil behandle selve saken når den en gang kommer dit. (Advocate)

I mellomtiden venter Senatet på å behandle saken på nytt til en rapport om virkningene for forsvaret etter planen skal være klar 1. desember. Nå er riktignok konklusjonene fra rapporten lekket allerede, og de tyder på at en fjerning av DADT bør gå helt fint. Men det er likevel stor tvil om Senatet lykkes i å vedta å oppheve loven. 1. januar er det uansett for sent – da svekkes demokratenes overtak i senatet betraktelig, samtidig som republikanerne overtar representanthuset. (AFP)

I en tilknyttet sak går en tidligere flyvåpensersjant til sak fordi han som «fallskjerm» får bare halvparten så mye penger som det han ville fått hvis han hadde sluttet i forsvaret av andre grunner enn DADT. (Air Force Times)

En artig vri i saken er at Cindy McCain, kona til John McCain (republikanernes presidentkandidat for to år siden og en ivrig motstander av å oppheve loven nå) gikk ut til støtte for å fjerne loven. Før hun noen dager senere tvitret at hun støttet sin mann. (NY Times, Capitol Hill Blue)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s