USA: Lesbiske mødres tenåringsbarn opplever sjelden overgrep

madreslesbianas44.jpg
(Illustrasjonsfoto: Oriana Eliçabe, «madreslesbianas44.jpg, Creative Commons-lisens Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic)

En studie i nyeste nummer av Archives of Sexual Behaviour viser at 0 prosent av tenåringsbarna av lesbiske mødre rapporterte å ha blitt utsatt for fysiske eller seksuelle overgrep. Tallene for befolkningen som helhet er 26 prosent for fysiske overgrep og 8,3 prosent for seksuelle overgrep. (Parent Central)

Forskningen er en del av et stort forskningsprosjekt som nå er inne i sitt 24. år. I det større prosjektet ble det publisert resultater i Pediatrics tidligere i år, som viste at barn av lesbiske klarer seg bedre enn andre barn. (Aftonbladet.

Jeg synes ikke resultatene er overraskende. Forskning har lenge vist at barn av lesbiske klarer seg bra. I tillegg er det logisk: Mens en god del heterofile får barn relativt «tilfeldig» uten å ha tenkt nøye over det på forhånd, er barn av lesbiske gjerne nøye planlagt, inkludert hvordan man skal sørge for at barnet får gode, ulike rollemodeller og sånt. Slik sett ville det vært betenkelig om barn av lesbiske klarte seg like dårlig som barn av heterofile.

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s