USA: Rettsaker om ekteskap

To firebokstavsforkortelser står sentralt i homorettighetskampen i USA for tida. DADT (Don’t Ask, Don’t Tell), loven som kaster homofile ut av det militære, har jeg skrevet mye om. DOMA (Defence of Marriage Act) har jeg vel ikke nevnt.

Nå er det ny rettssak på gang. Edith Windsor, som levde sammen med sin store kjærlighet, Thea Spyer, i 44 år, opplevde da Thea døde at de ble behandlet som om de var tilfeldig kjente, til tross for at de også hadde inngått ekteskap. Dette gjorde at Edith måtte betale en stor arveskatt som ektepar av ulikt kjønn ikke trenger å bekymre seg for. Bakgrunnen for diskrimineringen er DOMA, som sier at statlige myndigheter skal definere ekteskap som å være mellom en mann og en kvinne. Nå vil Edith ha denne behandlingen – og DOMA – erklært grunnlovsstridig.

Se mer om forholdet mellom Edith og Thea i denne videoen:

(Lez get real)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s