USA: Homofobi kan kureres

September author talk with Judy Shepard
(Foto: Newton Free Library, «September author talk with Judy Shepard, Creative Commons-lisens Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic)

Matthew Shepard var 21 år gammel da han ble brutalt mishandlet og drept av to homofobe menn i 1998. David O’Malley var politisjef i Laramie, Wyoming, der drapet skjedde. Og han var, etter det han sier selv, «fully homophobic. Mean-spirited. ‘Faggot’ came out of my mouth as easily as ‘I love you’ to my children.»

Denne uka fortalte O’Malley om sin historie på et møte for politimenn om hatvold. O’Malley kjemper nå for å få hatkriminalitetslovgivning flere steder: «For det er steder i landet vårt hvor du, hvis du er skeiv, fortjener det du får. Hvis du tilfeldigvis er homofil, etterforsker vi kanskje ikke så nøye. Kanskje vi ikke tar ut tiltale. Jeg håper at det tar slutt.» (Queerty)

For tida leser jeg Judy Shepards gripende bok «The Meaning of Matthew: My Son’s Murder in Laramie, and a World Transformed». Det gjør vondt å lese den, men det er i det minste bra å se at noen har forandret seg til det bedre som følge av det fryktelige drapet.

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s