FN: Nedprioriterer drap på homofile

Ok, overskriften er en tabloid versjon av noe som kan uttrykkes mer byråkratisk: FNs generalforsamling har vedtatt å fjerne referansen til seksuell legning i en resolusjon om utenomjuridiske, summariske eller tilfeldige henrettelser («extrajudicial, summary or arbitrary executions»). Resolusjonen ber stater spesielt om å etterforske drap som begås pga ofrets tilhørighet til diskriminerte grupper, og seksuell orientering har vært nevnt de siste ti årene. 79 land stemte for å fjerne ordene, 70 mot, 17 avsto og 26 var ikke i salen. Dette til tross for at drap på homofile som kjent er et stort problem i mange land, og at drap på homofile ikke alltid prioriteres av lokale myndigheter.

Norge var (naturligvis) blant landene som stemte mot å fjerne ordene, mens følgende land stemte for: Afghanistan, Algerie, Angola, Azerbadjan, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Belize, Benin, Botswana, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Cuba, Djibouti, Egypt, Elfenbenskysten, Eritrea, Etiopia, Forente Arabiske Emirater, Ghana, Guyana, Haiti, Indonesia, Irak, Iran, Jamaica, Jemen, Jordan, Kamerun, Kazakhstan, Kenya, Kina, Komorene, Kongo, Kongo-Brazzaville, Kuwait, Lesotho, Libanon, Liberia, Libya, Madagaskar, Malawi, Malaysia, Maldivene, Mali, Marokko, Mozambique, Myanmar, Namibia, Niger, Nigeria, Nord-Korea, Russland, Rwanda, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent and Grenadines, Saudi-Arabia, Senegal, Sierra Leone, Somalia, Sudan, Surinam, Swaziland, Syria, Sør-Afrika, Tadjikistan, Tanzania, Tunisia, Uganda, Uzbekistan, Vietnam, Zambia og Zimbabwe. (LBGT Asylum News)

(Saken nevnes blant annet i Vårt Land 23. november)

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til FN: Nedprioriterer drap på homofile

  1. Tilbaketråkk: Cuba: Myndighetene møter homoorganisasjon og forklarer FN-stemme | Homonytt fra hele verden

  2. Tilbaketråkk: FN: FN er likevel motstandere av drap på homofile | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s