USA: Bør homofile få foreta kroppsvisitering?

I USA har en bisarr diskusjon kommet opp sist uke. Noe av utgangspunktet var at en mann ved navn John Tyner nektet å gjennomgå såkalt «nakenskanning» og deretter nektet å bli kroppsvisitert på San Diego-flyplassen. Han reiser viktige spørsmål ved sikkerhetshysteriet som har blitt etter terrorangrepene i 2001. (Dagbladet) I etterkant har organisasjonen med det misvisende navnet Americans For Truth About Homosexuality (AFTAH) uttalt at homofile ikke bør jobbe med kroppsvisitering på flyplasser. Slik situasjonen er i dag, foretas kroppsvisiteringer av en person av samme kjønn som den aktuelle passasjeren. AFTAH mener at dette ikke går an hvis den ansatte er homofil. De sier at det ville være galt å sette «Ellen DeGeneres til å kroppsvisitere kvinnelige reisende.”(Autostraddle)

Jojo, kanskje det. I så fall burde man sette homofile menn til å kroppsvisitere kvinnelige reisende og lesbiske kvinner til å kroppsvisitere mannlige reisende. Da burde jo alle være fornøyde? Rent bortsett fra, naturligvis, at menneskeheten ikke er delt i to på denne måten – bifile finnes også.

Det enkleste er nok at vi alle – både reisende og ansatte – tenker på noe annet enn sex de sekundene kroppsvisiteringen foregår. Det burde være mulig.

(Oppdatering: I en artig lite stunt gikk en student gjennom en kontroll i badebukse. Videoen ligger på YouTube, og jeg gjengir den gjerne her…)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s