Italia: Paven godtar kondomer «i noen tilfeller»

condoms on display, amsterdam
(Illustrasjonsfoto: Peter Rivera, «condoms on display, amsterdam«, Creative Commons-lisens Attribution 2.0 Generic)

Den katolske kirken og dens pave blir kritisert på mange områder, blant annet for å dekke over seksuelt misbruk av barn. Deres kompromissløse motstand mot kondomer har også vært svært kontroversielt, siden det må antas å ha ført til økt utbredelse av seksuelt overførbare sykdommer, ikke minst HIV. Nå meldes det at paven i en intervjubok har uttalt at kondomer kan godtas «i visse tilfeller» – når hensikten er å unngå smitte. (Têtu) Uttalelsene er gjengitt i Vatikanets egen avis. (BBC)

Dette er et skritt i fornuftig retning, samtidig som det er et lite skritt vekk fra «every sperm is sacred»-doktrinen.

(Oppdatering: den katolske kirkes informasjonsansvarlige i Norge, pater Pål Bratbak, påstår at «det ikke er noe nytt i at den katolske kirken anerkjenner bruk av prevensjon for å beskytte mot smitte». Det er i relativt sterk strid med det den katolske kirke har hevdet i mange afrikanske land. Han påstår videre at det ikke er noe nytt at norske katolikker bruker kondomer. «Det samme gjelder ved bruk av p-pillen. Dersom den brukes for å redusere plagene ved menstruasjon, blir det at man blir ufruktbar også som en bivirkning å regne.» Snurrig.)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s