Botswana: Å være mor til en homofil som kommer ut

«Komme ut»-historier er en sentral del av homokulturen. Det er interessant å lese komme ut-historier fra andre deler av verden, og se hvor likt det kan være. «Sega», mor til en 24 år gammel mann i Botswana, forteller om dagen han fortalte at han er homofil: «Jeg mistet sønnen min, selv om han fortsatt er i live og vi lever under samme tak. Den dagen visste jeg ikke hva jeg skulle si til min sønn. Jeg var ikke sikker på om han fortsatt var min virkelige sønn eller ikke. Men fysisk var han fortsatt den samme.»

«Jeg hadde problemer med å få sove. Jeg gråt ukontrollert. Jeg prøvde å samle meg og finne ut hva som kunne ha gått galt med gutten min, men uten nytte.»

«Jeg måtte akseptere at sønnen min er annerledes enn andre. Jeg aksepterte at de få jentekjærestene jeg hadde sett og til og med den siste, vakre, som han hadde introdusert meg for, bare var ett av de mange forsøkene sønnen min gjorde på å fortrenge sannheten som brant inne i ham.»

«Som mennesker er vi forskjellige. Det er ikke en lett sak men jeg har ikke noe annet valg fordi han er min sønn, mitt eget kjøtt og blod som jeg bar i ni måneder. Derfor kan jeg ikke slå hånden av ham på grunn av hvordan han er.»

«I det minste var han i stand til å ta styringen og modig nok til å fortelle meg sannheten. Jeg vil alltid elske ham og respektere ham for det.»

Klassiske sitater som kunne vært brukt av mødre over hele verden, men som denne gang var fra Botswana. (mmegi, via Queerty)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s