Uganda: Dødsstraff for homofile kan være på vei

Uganda er et av de landene som har fått mest oppmerksomhet i denne bloggen, mest fordi de har kanskje den mest homofiendtlige pressen i verden, men også fordi det er det landet i verden som er nærmest å innføre dødsstraff for homoseksualitet (og dermed slå følge med de fem landene som allerede har det (Iran, Jemen, Mauritania, Saudi-Arabia og Sudan).

Det ligger en lov til behandling i parlamentet i Uganda som har blitt liggende etter at det internasjonale samfunnet, inkludert donorene, protesterte. Den vil innføre strenge straffer for homoseksualitet, inkludert dødsstraff for grove tilfeller, for eksempel gjentakelse… Nå signaliserer «etikkminister» James Nsaba Buturo at lovforslaget (som har det relativt treffende navnet Anti-Homosexuality Bill) vil bli tatt opp igjen snart. (Daily Monitor)

Her må altså det internasjonale samfunnet på banen igjen. I 2009 ga Norge 422,7 millioner kroner i bilateral bistand til Uganda, så vi må forventes å ha en viss rolle å spille i dette arbeidet. (NORAD)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Uganda: Dødsstraff for homofile kan være på vei

  1. Tilbaketråkk: Uganda og Norge: – UD vil følge nøye med på Anti-Homosexual Act | Homonytt fra hele verden

  2. Tilbaketråkk: Uganda: “Homofile rekrutterer på universitetene”, ifølge universitetsavis | Homonytt fra hele verden

  3. Tilbaketråkk: Uganda: Anti-Homosexuality Bill undertegnet | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s