Uganda: «Homofile rekrutterer på universitetene», ifølge universitetsavis

Det blir mye Uganda i denne bloggen for tida. Ved Makerere University er det en universitetsavis som heter «Campus Nail» som i sitt siste nummer påstår at «Homosexuals Recruit 1000 Makerere Students». I artikkelen påstås det altså at homofile har aktive kampanjer for å rekruttere studenter i studentmiljøet. Ifølge artikkelen belønnes studentene rikelig for å bli med i den homofile bevegelsen: ”These unknowing victims of the deadly anti social gay behavior are promised juicy jobs, money, cars, houses and connections to rich gays in Europe and America as a reward for having joined the gay circles.” Martin Ssempa, en framtredende antihomopolitiker og pastor i Uganda (og for øvrig også på «Board of Reference» ved Oral Roberts University i USA) sier ”We shall fight on until we rescue our country from the hands of evil. A lot […] of money from gay organizations is filtrating in to destroy the morals of our kids. The war has just started”. (Warren Throckmorton)

Det er en avgrunn av forskjell på disse beskrivelsene og den reelle tilværelsen for Ugandas homoseksuelle, som lever i konstant frykt for å bli outet offentlig, for å bli utsatt for angrep, for lovforslaget som kan gi dødsstraff for homofili og så videre. Det er bekymringsfullt når det snakkes om «krig» mot en så marginalisert gruppe og den framstilles som privilegert.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Uganda: «Homofile rekrutterer på universitetene», ifølge universitetsavis

  1. Tilbaketråkk: Norge og Uganda: Støre og Museveni om homofili | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s