Film: Skeive filmer under Oslo Filmfestival

Jeg har tidligere nevnt at Gregg Arakis nye film Kaboom vises under Oslo Filmfestival 18-28. november.

Jeg spurte Oslo Filmfestival om hva de ellers har av spesiell interesse for et skeivt publikum, og fikk disse tipsene:

  • Parade: «Parade er et stilfullt drama om fire unge mennesker som ulovlig deler en leilighet: en intens japp, en naiv høyskoleelev, en aspirerende skuespillerinne og en alkoholisert illustratør,» skrives det i programmet. Filmen vant filmkritikerprisen i Berlin og inneholder flere skeive karakterer, skal vi tro Japan Times.
  • Life During Wartime er Todd («Happiness») Solondz’ nyeste film. Den er på en helt spesiell måte en oppfølger av «Happiness», og samfunnets hysteriske frykt for homofili ligger under mye av filmen, ifølge Gay City News.
  • Strange Powers: Stephin Merritt And The Magnetic Fields: «Regissørene Fix og O’Hara har jobbet med dokumentaren i ti år og resultatet har blitt et intimt portrett av en unik artist og låtskriver.» skriver festivalen. Og Merritt er homofil.
  • William S. Burroughs: A Man Within: «William Burroughs var en av de første som krysset grensene til homo- og dopkulturen på 50-tallet, og skrev om sine erfaringer. Han ble kalt beat-generasjonens gudfar og har påvirket kunstnere gjennom flere generasjoner.» skriver festivalen.

Ha en god film!

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s