Norge: Kirkesamfunn anbefaler samboerkontrakt framfor ekteskap

Det Evangelisk Lutherske Kirkesamfunn (DELK) vurderer å anbefale sine medlemmer å unngå å gifte seg, for å unngå den felles ekteskapsloven. Jan Bygstad, prest i DELK i Bergen, sier til Vårt Land at «Den nye ekteskapsloven er ikke forenelig med kristen tro. Derfor er vi tvunget til å tenke alternativt». Han mener at det beste er en løsning hvor «brudeparet skriver en sivilrettslig kontrakt – parallelt til dagens samboerkontrakt – og deretter inngår ekteskap gjennom en offentlig, kirkelig vielse.»

Nina Karin Monsen støtter Bygland, og «kan ikke under noen omstendigheter anbefale noen å gifte seg med den nye ekteskapsloven». (Vårt Land)

Det er enda godt for Bygland og Monsen at homobevegelsen i 1972 klarte å kjempe gjennom opphevelse av konkubinatparagrafen som sa at «Leve ugifte Personer sammen som de være Ægtefolk, straffes de med Bøder eller Fængsel.» Den gang var det etter sterk motstand fra konservative kristne, men nå anbefales altså samboerskapet framfor å gifte seg i den samme loven som homofile.

Nina Karin Monsen rekrutterer for øvrig for tida nye ektepar til rettssaken som hun og andre håper å ha i Strasbourg etter hvert, hvor hun argumenterer for at heterofile gifte burde få samme valgmulighet som homofile partnere til å velge om de ville gå inn i den nye loven eller ikke. (Norge IDAG) (Jeg har jo tidligere argumentert for at Monsen og de andre burde få det samme valget som homofile partnere: nemlig å velge mellom den felles ekteskapsloven og partnerskapsloven.)

Se også: TV2: Kirke vil be folk bli samboere.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s