USA: Ingen soldater fikk sparken for å være homofile siden 21. oktober

Det er pussig hva man skal glede seg over her i verden. I USA er det blitt så mye rutine i å sparke soldater ut av det militære fordi de er homofile (428 fikk sparken i 2009) at det er en nyhet når det går en hel måned uten at noen får sparken.

Tallet settes naturligvis i sammenheng med de nye prosedyrene som ble innført 21. oktober, hvor retten til å sparke folk for deres seksuelle legning ble samlet hos tre personer. I tillegg kan det spekuleres i om noen saker er stilt litt i bero i påvente av mulig behandling i Sentatet nå i desember (som kan føre til avskaffelse av DADT) og av rettssaken som går gjennom rettssystemet (som kan ende med at DADT kjennes grunnlovsstridig). (Washington Post)

Marinens toppoffiser Gary Roughead har skrytt av kvaliteten på den rapporten som skal legges fram 30. november om konsekvensene i det militære for å fjerne DADT – i strid med John McCains kritiske innvendinger (Advocate) Og formannen for the Joint Chiefs of Staff, Mike Mullen, har gått til kraftig angrep på DADT, som «belies us as an institution», fordi den tvinger soldatene til å lyve om hvem de er. (Towleroad) Det ser altså i øyeblikket ut som at det er sterke strømninger som støtter opphevelse av DADT, men hva resultatet vil bli er fortsatt uvisst.

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s