Australia: Ledende liberal politiker vurderer felles ekteskapslov

I Australia er det De Grønne som er de største forkjemperne for felles ekteskapslov, Arbeiderpartiet er i villrede, mens det liberale partiet er motstandere. (Og det er Ap og LP som er de største partiene i underhuset (House of representatives).) Nå sier LPs tidligere leder Malcolm Turnbull at han er i tenkeboksen. «Jeg har alltid vært villig til å endre syn når det synet jeg hadde ikke var passende lenger, og det var Keynes som sa at «Jeg endrer oppfatning når fakta endrer seg.» Han påpekte at oppfatningene om ekteskapet er i rask endring. Avisa legger til for egen regning en påminnelse om at John Maynard Keynes selv var homofil. Turnbull minnes også sin svigerfar, som for 40 år siden møtte mye kritikk da han gikk inn for at homoseksualitet skulle avkriminaliseres. (Shepparton News)

Det ser altså lovende ut for en lovendring i Australia innen relativt få år.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter, Oseania og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s