Kamerun: Åpenhet endrer debatten

Steave Nemande regnes som den første homofile mannen i Kamerun som har snakket åpent om sin seksuelle orientering. Han sier at dette påvirker debatten i Kamerun: da han for fire år siden prøvde å få endringer hvordan Kamerun behandlet LHBT-befolkningen, møtte han stadig påstanden om at det ikke fantes noen homofile i Kamerun. «Nå kan de ikke si det lenger. Det er en kameruner som sier at han er homoseksuell. Det er et viktig skritt framover.»

Hovedmålet nå er å få dekriminalisert homoseksualitet. (Bay Area Reporter)

Det Nemande sier minner meg om det en LLH-informant fortalte meg om en gang han ringte en skole i Gudbrandsdalen for å høre om LLH kunne komme på besøk og informere. Det var vedkommende ikke interessert i. «Vi har ingen homofile elever i Gudbrandsdalen», var begrunnelsen. Eksemplet viser at ignoransen om at homofile finnes – overalt – ikke bare gjelder på landnivå, som i Kamerun, men også kan gjelde i hvert enkelt lokalsamfunn. Derfor kan hver person som er åpen endre en debatt – enten man er den første i et land eller «bare» den første på en skole.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s