Sør-Afrika: Korrigerende voldtekt

Sør-Afrikas grunnlov er fin og ikke-diskriminerende. På den måten er Sør-Afrika et forbilde for andre land. Men på andre måter er det ikke så rosenrødt.

Et avskyelig fenomen er såkalt «korrigerende voldtekt» av lesbiske – ordet «korrigerende» signaliserer at noen ser for seg at lesbiske kan bli heterofile av å bli voldtatt. I virkeligheten går de gjennom det samme som andre voldtektsofre, i tillegg til at det å være et voldtektsoffer i Sør-Afrika er forbundet med skam. Og politiet gjør jobben såpass dårlig at ofrene ofte møter gjerningsmennene på gata.

Her er et utdrag fra et brev fra en kvinne som hjelper voldtektsofre: «I går mottok jeg en ny telefonsamtale […] – min venn Ndumie begikk selvmord på mandag. Hun orket ikke å se de fire mennene som voldtok henne fordi hun er lesbisk. Stigma er et problem her og […] du rapporterer saken til politiet og de gjør ingenting og gir ingen beskyttelse.» (Lez get real)

Lovverket hjelper lite hvis ikke politiet prioriterer sakene.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s