Helse: Verdens aidsdag

World HIV/AIDS Awareness Day
(Illustrasjonsfoto: Reflex Blue, «World HIV/AIDS Awareness Day«, Creative Commons-lisens Attribution-NonCommercial 2.0 Generic)

I dag er det Verdens aidsdag. Dette har noe i en «Homonytt»-blogg å gjøre fordi homofile tradisjonelt har vært flinke til å markere dagen og drive opplysningsvirksomhet rundt HIV og AIDS.

Verdens aidsdag markeres samtidig som det er positive nyheter om medisiners virkninger, for eksempel at Truvada kan redusere antall nysmittede. (Queerty). Men samtidig viser tall fra ulike deler av verden at AIDS-krisen på ingen måte er over. Ti millioner HIV-positive venter på behandling på verdensbasis, ifølge UNAIDS. (HIVPlusMag) I Kina dør nesten 30 prosent flere av AIDS i 2010 enn i 2009, ifølge People’s Daily News.

I Norge er det mange arrangementer på selve dagen – se verdensaidsdag.no. Blant annet er det politisk debatt i Oslo klokka 13 og lysmesse i Trondheim klokka 19.

13 landemerker rundt om i verden blir farget røde for å markere verdens aidsdag, deriblant Sydney Opera House. (Towleroad)

I Storbritannia har Labourleder Ed Milliband tatt til orde for at alle bør markere dagen og jobbe med bevissthet om AIDS. (Pink News) Statsminister David Cameron har bedt alle homofile om å teste seg. (Pink News)

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s