Norge: Ottosen gir Monsen kritikk som fortjent

Da Fritt Ord kalte Nina Karin Monsens bidrag i samfunnsdebatten for «gjennomreflekterte» var det mange som fikk kaffen i vrangstrupen, undertegnede inkludert. Monsens retorikk har lenge vært skjellsordpreget snarere enn å gi inntrykk av refleksjon.

Nå går Espen Ottosen sterkt ut mot Monsens siste bok. «Hun fremstår som svært bastant og lite nyansert», sier han i en anmeldelse av Monsens siste bok. Som eksempel nevner han følgende sitat: «Det er et endelig, uinteressant og a-intellektuelt standpunkt å benekte Guds eksistens. Å være ateist eller agnostiker, fører bare til forvirring og kaos.» Han sier at «boken lett oppfattes som selvgod».

Monsen velger å underbygge Ottosens kritikk i måten hun svarer på: «Ottosen er åpenbart uten den erfaringen jeg beskriver og burde være langt mer åpen.» Hun sier videre at Ottosen ikke forstår poenget. (Vårt Land)

Ottosen utdyper sin kritikk i et innlegg i Vårt Lands diskusjonsforum verdidebatt.no.

Se for øvrig min anmeldelse av hennes forrige bok, som også lenker til den diskusjonen jeg hadde med Monsen i juni/juli 2008. Også i den diskusjonen virket Monsen ivrig etter å uttale seg bastant om ting hun ikke hadde forutsetninger for å kjenne godt nok. Hun mente også at jeg «»antagelig ikke er særlig god i matematikk»…

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s