USA: Illinois får partnerskapslov

Hugz @ 2009 Chicago Gay Pride Parade
(Illustrasjonsfoto: Alan Chan, «Hugz @ 2009 Chicago Gay Pride Parade«, Creative Commons-lisens Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic)

Som jeg skrev i går, vedtok representanthuset i Illinois partnerskapslov på tirsdag. I går vedtok Senatet den samme loven, med stemmetallene 32-24. Dermed er det bare guvernørens underskrift som gjenstår, og han har lovet å underskrive.

Lovforslaget har blitt kritisert kraftig fra kristenfundamentalister, naturligvis, men også fra deler av homobevegelsen, som mener at det å akseptere partnerskapslov gjør at det vil ta enda lenger tid å få en ekteskapslov, fordi den gjenstående diskrimineringen blir liten i forhold til den grunnleggende diskrimineringen det er å ikke få anerkjent sitt forhold i det hele tatt. Dette likner diskusjonen vi hadde rundt partnerskapsloven også, og det er vel ingen som har fasiten enda – om partnerskapsloven sinket ekteskapsloven. (KSDK)

Illinois er USAs femte folkerikeste stat, med en befolkning på nesten 13 millioner, og med Chicago som den største byen.

Gratulerer, Illinois.

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s