Canada: Kan du demonstrere mot Israel i en prideparade?

Queers Against Israeli Apartheid
(Foto: Kim Ferguson, «Queers Against Israeli Apartheid«, Creative Commons-lisens Attribution-NonCommercial 2.0 Generic)

I Toronto er det en stor diskusjon i homomiljøet om Queers Against Israeli Apartheid (QuAIA) bør få lov til å delta i homoparaden. Argumentene er enkle: Motstanderne mener at homoparaden bør være et trygt sted for skeive å kjempe for homorettigheter, og at uttrykk som likner på antisemittisme ikke har noen plass der. Tilhengerne mener at homoparaden bør inneholde en kamp for menneskerettigheter over hele kloden. Under diskusjonen ligger en frykt for at sponsorer, inkludert kommunen, vil trekke seg sin støtte. (Xtra!.ca)

Tilsvarende diskusjon pågår såvidt i norsk homobevegelse, skjønt jeg har ikke hørt om forslag om sensur i norske homoparader. I Norge finnes et nettverk som heter Queers4Palestine som nylig hadde en kronikk med tittelen «Alle Skeive, boikott Israel!» på Gaysir. De møtte relativt kraftig motstand, blant annet under henvisning til at Israel er det demokratiet i regionen med best forhold for homofile – riktignok i konkurranse med få andre.

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s