India: Homofile tør ikke kontakte politiet

Mange homofile indere som opplever overgrep, tør ikke melde disse til politiet fordi de er redd for at deres seksuelle legning skal bli offentlig,sier Bindumadhav Khire i homoorganisasjonen Samapthik Trust. En 25 år gammel mann forteller hvordan han ble voldtatt av en mann han møtte på nettet – da han tok kontakt med Samapthik Trust ble han rådet til å fortelle det til politiet, men han sier: «Jeg kunne ikke gjøre dette fordi da ville familien få vite om min identitet». (MidDay)

Redselen for å kontakte politiet er naturligvis enda større i land hvor homoseksualitet er forbudt (og aller verst i land der det straffes med dødsstraff), men i alle land hvor homoseksualitet fortsatt har et sterkt stigma, risikerer man at overgripere går fri på denne måten.

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s