Romania: Negative holdninger til homofile

En ny spørreundersøkelse viser at holdningene til homofile i Romania fortsatt er problematiske. 84 prosent av rumenerne ville ikke ha drukket av et glass som en homofil eller hiv-smittet person hadde drukket av. 75 prosent ville finne det «fryktelig» om et familiemedlem kom ut som lesbisk eller homofil. 56 prosent ville ikke spise sammen med en homofil person, mens 55 prosent ville føle seg uvel i selskap med en homofil person. (queer.de)

Men før vi vurderer å sette oss opp på en høy hest, minner jeg om at det var i fjor en ny norsk holdningsundersøkelse viste at 15 prosent av norske menn er enig i at «Det ville vært ubehagelig å sitte ved siden av en mann på bussen som jeg visste var homofil». (Bjørn på norsk)

Både norsk og rumensk skoleverk har en viktig oppgave for å gjøre at folk slipper å føle slikt ubehag i tide og utide.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s