USA: Nytt forsøk på å avskaffe DADT

I am not afraid of Muslims, gay soldiers, immigrants, Black presidents
(Illustrasjonsfoto: Adam Fagen, «I am not afraid of Muslims, gay soldiers, immigrants, Black presidents«, Creative Commons-lisens Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic)

President Obamas plan om å få Don’t Ask, Don’t Tell (DADT) avskaffet ved å legge regelen om dette som vedlegg til en større lov om forsvaret, mislykkes da han ikke klarte å samle 60 senatorer for å overkjøre republikanernes filibuster. Nå er et nytt forsøk i gang: den uavhengige senatoren Joe Lieberman har lagt inn et nytt lovforslag som kun går ut på å avskaffe diskrimineringen av homofile i det amerikanske militæret. Liebermans forslag støttes av Susan Collins (R), Kirsten Gillibrand (D) og Mark Udall (D). Forslaget ligger nå til behandling i forsvarskomiteen, men vil sannsynligvis relativt raskt bli ekspedert videre. Så spørs det om dette forslaget har større sjanse til å få de nødvendige 60 stemmene i senatet. (Som vanlig er det egentlig ikke forslaget som trenger 60 stemmer, det er forslaget om å avslutte debatten om forslaget som trenger 60 stemmer. Har man først oppnådd det, trengs bare 50 stemmer for å vedta loven. Og de har man ihvertfall.) Men det er en kraftig tidsbegrensning – når nåværende kongress reiser på jule (eller nyttårs-)ferie, har toget gått. Den neste kongressen vil neppe vedta DADT-avskaffelse. (govtrack.us)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s