Norge: Kirka mister medlemmer etter homonegativitet

40.299 mennesker har meldt seg ut av den norske kirke i perioden 2005-2009. Dette er nesten dobbelt så mange som i femårsperioden før. Bare i 2009 meldte 10.800 nordmenn seg ut. Vårt Land har intervjuet en av de som har meldt seg ut, Kjetil Hermansen. Han sier at «Under debatten om ekteskapsloven kom det noen ganske kontroversielle uttalelser fra kirkelig hold. Det ble en utløsende årsak til utmeldelsen». (Vårt Land)

Jeg synes det er rimelig at den norske kirka mister medlemmer i perioder som den vi har hatt. Stadig flere mennesker har åpne homofile som gode venner og nær familie, og når da store deler av den norske kirka aktivt argumenterer mot like rettigheter for homofile i den offentlige debatten, er det mange som tar seg bryet med å melde seg ut.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Norge: Kirka mister medlemmer etter homonegativitet

  1. Vegard sier:

    man kan være både homo og kristen. selv om noen i kirken er imot det, betyr ikke det alle. tror nok kirken vil overleve dette. og tror nok det er mange andre saker som gjør at folk melder seg ut. kanskje det at dem heller identifiserer seg med andre kristne menigheter.

  2. anonym sier:

    Ivrige kristne vil jo heller ikke være med i homofiles organisasjoner, så da er det rimelig at homofile heller ikke vil være med i kristne trossamfunn. Begge parter kan holde seg til organisasjoner som står for og etterlever det de selv tror på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s