USA: DADT avskaffes – homofile i militæret kan være åpne

Repeal It
(Illustrasjonsfoto: Andrew Blight, «Repeal It«, Creative Commons-lisens Attribution 2.0 Generic)

Dermed er det klart. Med stemmetallene 63-33 har Senatet i USA vedtatt å gå til avstemning om «Don’t Ask, Don’t Tell» (DADT). I Senatets absurde regelverk var det det som var det virkelige hinderet for å avskaffe regelen. Nå holder det at mer enn 50 senatorer stemmer for den faktiske avskaffelsen. Det ventes vel at det blir de samme 63 som stemmer for avskaffelsen. (Box Turtle Bulletin)

Det er noen små teknikaliteter og en ventetid igjen før DADT er endelig avskaffet, men det forventes ingen oppsigelser i den perioden DADT fortsatt lever. Dermed bør det være mulig for USAs homofile å komme ut av skapet også i det militære nå.

Det merkelige kompromisset DADT ble lansert av Bill Clinton da han mislykkes med å fjerne forbudet mot homofile i militæret. Den nye regelen skulle avskaffe heksejaktene på homofile – nå skulle ingen spørres om de var homofile, men de fikk heller ikke lov til å være åpne. Det virket lenge som det skulle mislykkes også for Barack Obama å avskaffe homoforbudet, men i siste liten før republikanerne tar over styringen med representanthuset i januar, klarte han det også. Og innfrir dermed et av mange valgløfter fra valgkampen.

(Oppdatering: DADT ble opphevet av Senatet lørdag kveld norsk tid med stemmetallene 65-31. VG skriver også om saken – skjønt de tror stemmetallene ble 65-71…)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til USA: DADT avskaffes – homofile i militæret kan være åpne

  1. Tilbaketråkk: USA: Diskriminering av homofile kostet milliarder | Homonytt fra hele verden

  2. Tilbaketråkk: USA: DADT avskaffet | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s