USA: I dag kan DADT bli opphevet

I dag, cirka klokka 12 Washington-tid, stemmer Senatet over DADT – eller nærmere bestemt over om avslutning av debatten. I øyeblikket virker det som om minst 60 senatorer vil stemme for, noe som i realiteten betyr at DADT blir opphevet.

Representanthuset har allerede vedtatt ordrett den samme loven, og hvis mer enn 60 stemmer for i dag, vil det holde med 50 stemmer i Senatet for å vedta selve loven. Det kan skje allerede i ettermiddag Washington-tid. Deretter vil det gå en periode før loven formelt trer i kraft, men sannsynligvis vil det bety slutten på at homofile blir kastet ut av militæret. (AP)

Avstemningen kommer allerede i dag blant annet fordi den demokratiske senatoren Ron Wyden skal opereres for kreft på mandag, noe som naturligvis gjør at han ikke kan være til stede i Senatet. (Lez Get Real)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s