USA: Reaksjoner på Smithsonians selvsensur

Smithsoniangalleriet i Washington har som nevnt latt seg presse til å sensurere sin utstilling “Hide/Seek”, ved å fjerne David Wojnarowicz’ video «A Fire in My Belly». Dette etter reaksjoner på utstillingen fra konservative kristne i USA. Nå har det vært en rekke protestaksjoner mot museet (Topix), og i tillegg har både Andy Warhol foundation og Robert Mapplethorpe Foundation bestemt seg for å avslutte samarbeidet med Smithsonian. (Lez Get Real)

I USA, hvor også kunstpolitikken lett blir politisert, er det lett slik at det er dyrt å ikke bedrive selvsensur. Da er det godt å se at det også er dyrt å legge seg flat for de sensurerende kreftene…

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s