FN: FN er likevel motstandere av drap på homofile

FNs generalforsamling behandlet i kveld resolusjonen om tilfeldige henrettelser. I komitebehandlingen ble det flertall for å fjerne referansen til seksuell legning som hadde vært i resolusjonen tidligere – noe som vanskelig kunne tolkes annerledes enn at en del land synes tilfeldige henrettelser av homofile ikke er så viktig å nevne i denne teksten.

I generalforsamlingens behandling i kveld foreslo USA å putte ordene inn i resolusjonen igjen, og dette ble vedtatt med klart flertall (93-55). I sin kommentar etter avstemningen takket USAs FN-ambassadør generalforsamlingen for å ha tatt signalene fra menneskerettighetsorganisasjoner. Andre, blant andre Sudan og Vatikanet, tok ordet for å uttrykke skuffelse og mente at ordene «seksuell orientering» ikke har noen anerkjent internasjonal definisjon. (FNs livesending)

(Se også Towleroad)

(Oppdatering: Her er lista over land som stemte mot tillegget denne gang: Afghanistan, Algerie, Aserbajdsjan, Bahrain, Bangladesh, Benin, Botswana, Brunei Dar-Sala, Burkina Faso, Burundi, Den demokratiske republikken Kongo, Djibouti, Egypt, Forente Arabiske Emirater, Gambia, Ghana, Indonesia, Iran, Irak, Jemen, Jordan, Kazakhstan, Kina, Komorene, Kongo, Kuwait, Libanon, Libya, Malawi, Malaysia, Mauritania, Marokko, Namibia, Niger, Nigeria, Oman, Pakistan, Qatar, Russland, Saint Lucia, Saudi-Arabia, Senegal, Sierra Leone, Solomonøyene, Somalia, Sudan, Syria, Swaziland, Sør-Korea, Tadjikistan, Tunisia, Uganda, Tanzania, Zambia og Zimbabwe. (UN Dispatch) Her manglet altså blant annet Cuba og Sør-Afrika, som stemte for å fjerne tillegget i komitebehandlingen.)

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til FN: FN er likevel motstandere av drap på homofile

  1. Tilbaketråkk: Aserbajdsjan: LHBT-situasjonen for Eurovisionvinnerne | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s