USA: Grethe Cammermeyer (fra Oslo) får bevitne DADT-signering

Når Barack Obama i morgen undertegner loven som kommer til å gjøre slutt på den systematiske diskrimineringen av homofile i det amerikanske forsvaret, vil norskfødte Grethe Cammermeyer være gjest. (Seattlepi)

Grethe Cammermeyer ble født i Oslo i 1942, men familien emigrerte til USA i 1951. Der endte hun etter hvert opp i forsvaret, hvor hun blant annet var sykepleier under Vietnamkrigen. I 1989 svarte hun ærlig på at hun var lesbisk i et sikkerhetsklareringsintervju, og fikk sparken. Hun fikk tilbake jobben etter en rettssak som endte i 1994, og kunne i 1997 gå av med pensjon på vanlig vis. (Cammermeyer.com)

Hun ble rikskjent da hun i 1992 spurte presidentkandidat Bill Clinton om homofile burde få jobbe i forsvaret. Da han ble president fikk han imidlertid bare til kompromisset DADT, som gjorde at forsvaret ikke lenger skulle spørre om folks seksuelle legning – men de skulle fortsatt få sparken hvis de var åpne homofile. Mer enn 13000 soldater har mistet jobben under DADT.

Det er derfor historisk når Cammermeyer i morgen får overvære signeringsseremonien hvor lørdagens vedtak i Senatet blir lov.

(Oppdatering: Les mer om saken i Herald.net, skrevet etter seremonien.)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s