Canada: Bibliotek sensurerte kunst som viste en klem

I Tillsonburg i Ontario har det lokale biblioteket gjort forsøk på å sensurere et kunstverk som blant annet viser to menn som gir hverandre en klem. Først etter et møte i biblioteksstyret ble det vedtatt å fjerne lakenet som var hengt over kunstverket.

Utstillingen fikk først god mottakelse av besøkende på biblioteket. Det var først da folk forsto at det var en homofil kunstner som sto bak kunstverkene, at reaksjonene kom. Snart var kunstverket dekket av et laken, skjønt det er uklart hvem som hengte det opp. Etter hvert ble lakenet fjernet, men det ble plassert der igjen. Til slutt ble det et møte i biblioteksstyret hvor det ble enstemmig vedtatt å vise kunsten uten laken.

Typisk nok er det ikke alle kritikerne som engang har sett kunstverket. Baptistpastor John Friesen sier at han ikke har sett kunstverket, men han vet at det ikke «reflekterer familieverdier». (Xtra.ca)

Hvis to menn som gir hverandre en klem er for sterkt for ham, bør Friesen ihvertfall holde seg langt unna idrettsarenaer…

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Canada: Bibliotek sensurerte kunst som viste en klem

  1. Tilbaketråkk: Stadig sensur av homokunst | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s