Uganda: Sentrale homomotstandere arrestert

Overraskende nytt fra Uganda: Flere nyhetskilder melder at flere av landets mest sentrale homomotstandere er arrestert, mistenkt for å ha kommet med falske forklaringer til politiet. Bakgrunnen er at pastor Robert Kayanja i flere år har blitt «anklaget» for å være homofil og beskyldt for å ha hatt sex med unge gutter. Nå er Solomon Male, sammen med Martin Ssempa, Bob Kayira, Michael Kyazze, Henry Ddungu, David Kaggwa, David Mukalazi og Deborah Kyomuhendo mistenkt for konspirasjon for å skade Kayanjas rykte. Det skal være noen av de påståtte overgrepsofrene som har endret forklaring og peker på disse åtte. (Gay Uganda)

Martin Ssempa er blant de sterkeste tilhengerne av Anti-Homosexuality Bill, loven som vil gi dødsstraff for homoseksualitet og som kan komme opp i parlamentet alt i februar. Så gjenstår det å se om disse nye hendelsene vil svekke faren for at lovforslaget blir vedtatt.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Uganda: Sentrale homomotstandere arrestert

  1. Tilbaketråkk: Uganda: Homofob, rabiat pastor fortsatt hit på YouTube | Homonytt fra hele verden

  2. Tilbaketråkk: Uganda: Rettssak mot homomotstanderne | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s