Storbritannia: Rydder opp etter diskriminerende lavalderlovgivning

Thomas & Bjørn
(Illustrasjonsfoto: Markus Bollingmo, «Thomas & Bjørn«, Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic)

Tidligere var den seksuelle lavalderen for homofile høyere enn for heterofile i Storbritannia. Fram til 1994 var den på 21 år og til 2000 var den 18, før den endelig ble den samme som den heterofile lavalderen. Dette innebærer at det finnes en god del briter som har et strafferegister for å ha hatt frivillig sex med 20-åringer. Nå vil likestillingsminister Lynne Featherstone rydde opp i dette ved å fjerne slike dommer fra straffesaksregisteret. Dermed får folk som ble rammet av denne diskriminerende lovgivningen et rent rulleblad, og slipper å fortsette å miste jobbmuligheter og liknende på grunn av at de som 22-åring hadde sex med en 20-åring, for eksempel. (Queerty)

På tide!

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s