Norge: Blikk fyller tjue år

IMG_6818

Homomagasinet Blikk fyller 20 år i dag. 29. desember 1990 var det nyttårsball til inntekt for et nytt homoblad. Arne Walderhaug var drivkraft og ble bladets første redaktør.

Blikk har på sett og vis blitt mindre og mindre viktig med årene. Ikke fordi kvaliteten på bladet er svekket, snarere tvert imot, men ganske enkelt fordi verden i dag er en helt annen enn i 1990. Bladet fylte en helt uvurderlig rolle den gang, dette var jo til og med før internett tok av (selv fikk jeg min første epostadresse i 1991). I dag er det like naturlig for ungdommen å klikke seg inn på Gaysir som å abonnere på et kulørt magasin.

Men fortsatt er Blikk et sentralt medium som blir lest av både den jevne homofile og av journalister i andre medier som er ute etter gode saker de ikke kunne ha funnet selv… (Blikk)

Slik presenterte Aftenposten Aften Blikk 28. mai 1991: «Blikk kom med sitt prøvenummer i februar, og nummer fem er utkommet nå i mai. Opplaget er på 1500 og har steget med 300 hver måned. Maiutgaven inneholder blant annet kontaktannonser, en artikkel om Islands svar på Cupido, og en rekke artikler for og om homofile og lesbiske.» Det har med andre ord vært en rivende utvikling…

(Bildet er fra paraden i 2010, og viser daglig leder Tron Hirsti i Blikk-bilen…)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s