Norge: Holdninger til homofili i skolen tema i kongens nyttårstale

Kongen holdt sin tradisjonelle nyttårstale i dag, og ifølge Blikk var det første gang homofile ble nevnt i disse talene. Kongen sa: «En gutt innrømmet at han hadde brukt ordet «homse» som skjellsord – men angret og ba alle homofile på skolen om unnskyldning da en av klassekameratene reagerte og sa han selv var homofil.» (<a href="http://blikk.no/nyheter/item/6469-historisk-i-nytt%C3%A5rstalen)

Man skal ikke gjøre for mye ut av et slikt enkelteksempel, men likevel: Er det ikke litt symptomatisk at det måtte en homofil medelev til for å skape denne gode historien? Hvor er alle historiene om elever som bruker «homse» som skjellsord men som slutter med det etter god undervisning fra sine lærere? Temaet for kongens tale var «verdighet», og læreres rolle for å holde oppe alle elevenes verdighet, er helt sentral.

(Les hele talen hos kongehuset.no.)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s