Rep. Makedonia: Religionene enige om homomotstand

IMG_3370

I den tidligere jugoslaviske republikken Makedonia har de fem ledende religionene, den makedonskortodokse kirke, det islamske samfunnet, den katolske kirke, metodistkirken og det jødiske samfunnet, gått sammen om et utspill mot homofiles rettigheter. De ønsker grunnloven endret for å definere ekteskap som unionen mellom en mann og en kvinne. De ønsker også å hindre enslige eller par hvor begge har samme kjønn, å adoptere barn. (BalkanInsight)

(For ordens skyld: Jeg bruker i overskriften betegnelsen «Rep. Makedonia» og i teksten «den tidligere jugoslaviske republikken Makedonia» som betegnelser på det europeiske landet hvis navn er sterkt omstridt. Det har ikke lykkes landet å få full internasjonal anerkjennelse for navnet «Republikken Makedonia» siden nabolandet Hellas (hvis nordlige del også ligger i området Makedonia) ikke aksepterer dette navnet. «Kompromisset» «FYROM» (former Yugoslav republic of Macedonia) er tilsvarende en rød klut på innbyggerne i landet.)

(Bildet er fra en kirke i Ohrid.)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s