USA: Heteroer synes analsex er ekkelt – når homser driver med det

I to nye forskningsstudier har forskere sett på heterofiles følelser for analsex. Disse viser at heterofile menn synes at analsex mellom menn er ekkelt – mens det samme ikke gjaldt analsex mellom en mann og en kvinne. Kvinner, derimot, syntes at analsex er like ekkelt uansett om det er mellom mann og kvinne eller mellom menn. (Psychology Today, via edge Chicago)

Heterofiles følelser knyttet til analsex brukes aktivt av motstandere av homofiles rettigheter. edge Chicago nevner en politiker i New Hampshire som gikk inn i en detaljert diskusjon om analsex under en diskusjon om felles ekteskapslov – mens diskusjoner om heteroseksuell analsex sjelden trekkes fram i diskusjoner om heterofiles ekteskap. Og vi kan også nevne Martin Ssempas utilslørte utnyttelse av folks fordommer i sin kamp mot homofiles rettigheter i Uganda. Det er derfor nyttig å få vite mer om heterofiles følelsesliv på dette området…

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til USA: Heteroer synes analsex er ekkelt – når homser driver med det

 1. Er ikke poenget kanskje at veldig mange av oss heteroseksuelle menn synes at sex mellom to menn er ekkelt – analt eller … eh… vaginalt? Og enten dette er biologisk eller kulturelt, så er det vanskelig å endre?

  • bjornsm sier:

   Det sier denne forskningen lite om. Jeg er ikke sikker på at det er så enkelt.

   Og til det andre spørsmålet – hvis det er kulturelt (noe jeg er ganske sikker på at det er), er det absolutt mulig å endre. Holdninger til sex er jo noe av det som virkelig har endret seg sterkt gjennom historien. Jeg tror for eksempel åpenheten for SM-ting er større i dag enn for 50 år siden – det ble tross alt ikke SÅ store skandaleoppslag av at NRK hadde dette som tema i Trekant. Og i andre kulturer (som den klassiske greske) var nok sex mellom menn ikke ansett som «ekkelt» av voksne menn på samme måte som undersøkelsen viser at det er i dag.

   • Jeg tror det er en liten biologisk grunn til at homoseksualitet er for «spesielt interesserte», men jeg må jo innrømme at du har rett at holdninger endres, selv om det kan ta generasjoner.

    Men er det nødvendigvis et problem at noen ser på andres aktiviteter og interesser som ekle? Jeg må innrømme at jeg ikke akkurat finner ideen om sex mellom to menn som veldig appellerende. Men det samme synes jeg om indisk mat. Jeg føler ikke det er min jobb å stoppe andre mennesker fra å ha frivillig sex med hvem de selv vil, like lite som det er min jobb å stoppe folk fra å spise indisk mat. Så lenge jeg kan like damer og spise kinamat.

   • bjornsm sier:

    Ja, det er et problem at folk ser på andres aktiviteter og interesser som ekle dersom dette gjør at de er mer tilbøyelige til å forby disse aktivitetene. Vi ser at jo nettopp at «ekkelt»-argumentet brukes for å forby homoseksualitet, og til og med for å innføre dødsstraff for det.

    Men jeg vil jo håpe at «ekkelt»-argumentet har relativt svak gjenklang i Norge, her hvor svært mange har homofile venner, slektninger, foreldre, barn osv. Men i andre land, hvor mange har relativt svake kunnskaper om homoseksualitet, kan det nok ha større gjennomslagskraft.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s