Norge: Aftenposten skriver mest om homofili

Aftenposten er det papirmedium i Norge som skriver mest om homofili. Det er ihvertfall resultatet av en enkel gjennomgang som Homonytt fra hele verden har gjort. Det siste året har Aftenposten brukt ordet «homofil» eller ord som starter med «homofil» ialt 429 ganger. Dette er langt mer enn avis nummer 2 (som riktignok er noe tynnere), Vårt Land, som har brukt slike ord 322 ganger. Dagbladet har 303, Dagsavisen 267 og Stavanger Aftenblad 226 forekomster. VG er nede på sjetteplass med 211.

Ser man det siste tiåret under ett, får man liknende resultat. Da ser lista slik ut:
1. Aftenposten 4.522
2. Dagbladet 3.397
3. Stavanger Aftenblad 2.247
4. VG 2.042
5. Dagsavisen 1.977
6. Vårt Land 1.853
7. Adresseavisen 1.827
8. Bergens Tidende 1.781
9. Klassekampen 1.680
10. Nordlys 1.016

For Aftenpostens del var dette 58 prosent mer enn tiåret før.

Det er neppe overraskende at de store avisene skriver om homofili – og mer enn før. Det som imidlertid er spesielt gledelig, er at også de mindre avisene har homofilistoff i spaltene sine. For eksempel har Altaposten brukt ordet 133 ganger det siste tiåret, av disse var 38 i 2010.

Ordene som er dominerende er «homofil», «homofile», «homofiles», «homofili» og «homofilt». I tillegg kommer sammensatte ord, og her er det Vårt Land som er ivrigst – de skriver om «homofilisaken», «homofilidebatten», «homofilisyn», «homofililiberaliseringen», «homofilistriden», «homofililiberale», «homofilivedtak», «homofilistandpunktet», «homofilihistorien», «homofiliforkjempere», «homofilisituasjonen», «homofililæren» og «homofilipraksiser» i langt større grad enn i andre medier.

Undersøkelsen er gjennomført ved søk i Atekst.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Norge: Aftenposten skriver mest om homofili

  1. Tilbaketråkk: Norge: Aftenposten skrev mest om homofili i 2012 | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s