Norge: Ekteskapsloven er en ikke-sak

Til tross for iherdige forsøk fra blant andre Nina Karin Monsen på å holde ekteskapsloven på agendaen, er tallenes tale klar. I 2010 ble ordet «ekteskapslov» nevnt 186 ganger i norske papirmedia, ifølge en undersøkelse Homonytt fra hele verden har gjort ved hjelp av databasen Atekst. Dette er en nedgang fra 497 i 2009 og 1255 i 2008. Drøyt en sjettedel av forekomstene av ordet «ekteskapslov» i 2010 var i Vårt Land, mens mange av de øvrige forekomstene ikke dreier seg om ekteskapsloven som sådan, men om KrFs indre stridigheter om loven.

Det har vært påstått at ekteskapsloven ble innført i all hast uten debatt. Det tyder ikke disse tallene på. Riktignok var det i årene 2001-2004 kun 51 forekomster av ordet «ekteskapslov» i norske media, men i 2005 ble loven nevnt 316 ganger. I 2006 var tallet 88, før debatten tok av i 2007 med 603 forekomster av ordet i media.

Loven ble altså vedtatt våren 2008 etter mye diskusjoner i 2005, 2007 og 2008, mens de fleste anser seg ferdige med debatten i 2010.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s