Storbritannia: Homo- og heterokjærlighet er lik (i hjernen)

I en britisk studie har forskere målt aktivitetsmønsteret i hjernen mens forelskede mennesker har blitt vist bilder av kjærestene sine. De har også målt aktivitetsmønsteret mens de samme menneskene har blitt vist bilder av folk av samme kjønn som kjærestene. Målingene viser at mønstrene er like, uavhengig av kjønn, seksuell legning og alder.

Studien viser også at store deler av hjernebarken deaktiveres når man ser bilder av kjæresten, især områder som man mener er viktige for kritisk bedømmelse av noe. Hvilket bekrefter den gamle kunnskapen at «kjærlighet gjør blind». (physorg.com, via Forskning.no)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s