New Zealand: McDonalds sensurerer homonettsteder

Where in the world...
(Illustrasjonsfoto: ChaitT, «Where in the world…«, Creative Commons-lisens Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0))

Gjester som har surfet på McDonaldsrestauranter på New Zealand har opplevd at viktige homonettsteder har vært utilgjengelige. Dette gjelder blant annet The Advocate og GayNZ.com. McDonalds på New Zealand klarer ikke å svare på hvordan problemet har oppstått, men skylder på et australsk firma… (Gay Asia News)

Dette virker å være en gjenganger – når en internettilbyder vil sensurere vekk «det verste», har homonettsteder en lei tendens til å bli med i dragsuget. Og når biblioteker vil begrense tilgangen av lesestoff til ungdommen, ryker ting som Blikk først…

(Oppdatering: 3news har gjort en undersøkelse av hvilke nettsteder McDonalds sensurerer og hvilke de ikke sensurerer – interessant. De har også en artikkel med flere reaksjoner fra McDonalds og andre.)

Dette innlegget ble publisert i Nyheter, Oseania og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s