USA: Uklart om foreldrebetegnelser på fødselspapirer

Tidligere i uka kom meldinger om at USAs utenriksdepartement ville gå bort fra betegnelsene «far» og «mor» på skjemaene når utenlandsfødte barn skulle få pass. Isteden skulle det stå «forelder» og «forelder». Og mange jublet. (Gay Rights)

Jubelen var litt tidlig. For nå har det kommet kontrabeskjed. Vel, ikke helt kontra: den nye teksten blir ikke «forelder» og «forelder», men «mor eller forelder 1» og «far eller forelder 1». Denne nye formuleringen er et forsøk på å komme konservative grupperinger som Family Research Council (FRC) i møte som forutsigbart nok reagerte sterkt på den først foreslåtte endringen. (Seattle Pi, via Topix)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s