Afghanistan: Utbredt homoseksualitet

Det amerikanske forsvaret har skrevet en rapport om afghaneres seksualitet, og har kommet fram til at det er pashtunmenn stort sett har sex med menn: «En kulturelt betinget homoseksualitet [som ikke kalles det av dem som utfører den] ser ut til å omfatte en mye større andel av befolkningen enn noen forskere ville påstå skyldes naturlig tilbøyelighet. Noen av de grunnleggende årsakene ligger i den strenge segregeringen av kvinner, de umulig høye kostnadene ved ekteskap i pashtunklanene og den svake økonomiske situasjonen som pashtunmenn er i.»

En mann forteller forskerne: «Jeg liker gutter, men jeg liker jenter bedre. Det er bare det at vi ikke kan se kvinnene for å se om de er vakre. Men vi kan se guttene, så vi kan se hvem av dem som er vakre.» Mange NATO-soldater i Afghanistan har rapportert om at de har fått sextilbud fra pashtunmenn.

Flere av de som blir intervjuet av forskerne forklarer at homoseksualitet bare er uønsket i islam, mens det er kjærlighet mellom menn som er helt forbudt og forkastelig. (Asia Times)

(Oppdatering 19. januar: Nå har også NRK fanget opp nyheten.)

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s