Norge: Fortsatt store aldersforskjeller i åpenhet

Mens knapt halvparten av ungdommen i alderen 16-18 på gaysir oppgir at de er åpne, er drøyt 40 prosent åpne i aldersgruppen 30-34 og 28 prosent i alderen 50-54.

Dette er naturligvis ikke overraskende, men det er likevel en tankevekker siden man av og til tenker at «alle» er åpne nå til dags. Det er ikke spesielt enkelt å komme ut av skapet alle steder, og det er heller ikke alle som legger vekt på å gjøre det.

Aust-Agder er det eneste fylket hvor andelen åpne er høyere blant 50-54-åringer enn blant 16-18-åringer, men her er tallene så små at de ikke kan legges vekt på. Oslo er det mest ekstreme fylket den andre retningen, hvor ca. 42 prosent av Osloungdommen på Gaysir oppgir at de er åpne, mot bare 15 prosent i aldersgruppa 50-54. De åpne gaysirungdommene utgjør 0,5 prosent av ungdomskullet, mens de åpne gaysirmedlemmene i alderen 50-54 utgjør 0,3 prosent av sine årskull.

Undersøkelsen er gjennomført ved å søke etter medlemmer på Gaysir blant medlemmer som har vært innlogget siste 90 dager. Det er åpenbare feilkilder idet alder, fylke og så videre er selvrapportert, og det er velkjent at noen oppgir feil alder og bosted. Likeledes kan noen ha mer enn én profil.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s