Norge: Hedmarkinger får lettest kjæreste og er mest aktive i senga

De siste dagene har jeg hatt flere innlegg med bakgrunn i søk blant Gaysirs medlemmer. Det er mye morsomt man kan finne ut av slike søk, og her er noen småting som ikke fikk plass i de første innleggene:

Visste du for eksempel at 15 prosent av Gaysirmedlemmene i alderen 16-18 år har kjæreste? Overraskende nok er det i Hedmark og Nordland det er størst andel – mer enn hver fjerde unge Gaysirbruker fra disse fylkene oppgir å ha kjæreste. I Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, derimot, er det mindre enn én av 16 som har det. (Som hedmarking er det fristende å trekke den konklusjonen som framgår i overskriften, skjønt det kan jo hende at det er mange i Sogn og Fjordane som har kjæreste uten å være på Gaysir, for eksempel…)

Trist nok er det flere unge Gaysirmedlemmer som røyker enn det er som har kjæreste. 17 prosent av Gaysirbrukerne i alderen 16-18 oppgir at de røyker. Her skiller Sogn og Fjordane seg negativt ut – 39 prosent av ungdommen fra dette fylket røyker. Derimot er det under 7 prosent av ungdommene i Troms oppgir at de røyker.

Det skal ikke stikkes under en stol at mange er på Gaysir på grunn av sex – og derfor kan man også oppgi sexpreferanser. I aldersgruppa 16-27 er det for eksempel 1022 som oppgir at de er «aktiv» eller «mest aktiv», mens det er 832 som oppgir at de er «passiv» eller «mest passiv». I Hedmark er det tre ganger så mange aktive som passive, noe som kan være en utfordring. (Her er imidlertid tallene ganske små.) Muligens hjelper det litt at det i nabofylket Sør-Trøndelag er et overskudd på passive. Og ikke minst hjelper det at svært mange oppgir at de er «både aktiv og passiv» – ialt 1616 i denne aldersgruppa.

Undersøkelsen er gjennomført ved å søke etter medlemmer på Gaysir blant medlemmer som har vært innlogget siste 90 dager. Det er åpenbare feilkilder idet alder, fylke og så videre er selvrapportert, og det er velkjent at noen oppgir feil alder og bosted. Likeledes kan noen ha mer enn én profil. Deler av resultatene bør derfor tas med en liten klype salt og kanskje også et snev av humoristisk sans.

Det er mange andre måter å gjøre søk på som sikkert kan gi annen interessant informasjon. Og det finnes andre steder man kan søke enn akkurat Gaysir. Gode ideer mottas med takk. Og søker du selv, vil jeg svært gjerne høre resultatene… Kommentarfeltet er åpent!

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s